Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
4

Krabi Island 4-6Apr 2011 Day 3- Elephant Trekking Nosey Parker

Salam kembali, jom sambung balik last day trip kami di Krabi. Previous entry aku ada cakap yg kami dah booked ngan Ream utk naik gajah. Sepatotnya waktu start elephant trekking tu kol 9 tapi aku saje request nak kol 8 sebab takut rushing nak ke airport nnti. At first, hubby & the gang nk naik kayak or aktiviti yg lain, tp Ream cakap takot xcukup masa. Aku mmg insist nak naik gajah je sbb tak penat sangat. Akhirnya hubby mengalah juga..hihihi..

Pagi2 lagi kami dah bangun & terus carik sarapan dulu. Seperti biasalah, carik makan kt tepi pantai. Tak jumpa pulak kedai lain yg bukak utk bekfas berdekatan hotel kami. Makan lagilah nasi briyani. Tapi kali ni mmg kami makan btol2 tepi pantai. Memang syiokkk..Tepat kol 8pagi, kami balik ke hotel & van Nosey Parker pon smpai utk pick-up kami. Perjalanan mengambil masa dlm 15-20minit gaklah. Cuma kami berdua je naik van tu.





tempat wajib posing kalu smpai ke krabi & ao nang beach


Aku memang teringin sangat nak merasa naik gajah. Sampai sana nampak gajah beso2!!fuyooo eksited nihhh...mengikut apa yg Ream ckp Nosey Parker punya trekking yg paling best kt Krabi. Siap masuk hutan,lalu sungai sumerlah. Sebab tu harganya pricey sket. Kami customer pertama yg sampai jadinya semua relax, slow & steady. Seronok gak naik gajah rupanya, tapi gajah kami asyiklah berenti nak makan. Lom bekfes lagi kot. huhuh..Part paling best bila gajah tu kentut. Mak aihh 1st time dengar gajah kentut ni,nasib xde bau busuk ke ape. Dah banyak makan ko kuar angin pulak ye..ish ish ish.. Pastu orang yg bawak kami tu turun & tolong ambilkan gambar kami berdua naik gajah. Pandai jugak dier amik gamba pakai DSLR. Cantik2 pulak tuh, apalagi berposing sakan kami atas gajah tuh.









gajah sedang dimandikan


Masuk hutan lebih kurang sejam,pastu kami diberi pisang pulak utk bagi gajah ni makan. Memang pengalaman yg menarik & sukar utk dilupakan. Next time kalau visit Thailand lagi, mungkin bole naik gajah lagi.


takot2 gak mula2 nak bagi..huhu

hubby relax jek

gamba ni ada kaitan ngan kami sebab tarikh depa mengawan nih adalah tarikh kami menikah..memang exact tarikh & tahunnya sekali..kebetulan sajor..=p

kalu korang nak tau, nilah gajah betinanya yg mengawan kt gambar atas..pucuk muda baru 19 tahun..ekekeke...

Sampai balik ke hotel dalam kol 10pagi, Raj & Prem tengah bekfes. Masing2 dah siap packing sumer. Kami deal ngan owner hotel utk hantarkan kami terus ke airport. Sorang 150thb gak kena, sama je harga mcm naik shuttle bus.Tapi takyah tunggu lama & bersempit ngan orang lainla. Auntie siap bagi kami air mineral sorang satu buat bekal dalam perjalanan. Alahai baiknya....Pastu aku siap soh uncle singgah kedai yg jual kek & souvenier sebab aku nak beli bawak balik Malaysia.




gambar kenangan dengan auntie. Kami lupalah nama dier ape..asyik dok panggil auntie aje..
kami siap printkan gambar ni & auntie tampal kat front desk. So kalu korg menginap kt PK Mansion nih, harap2 adalah gamba kami nih enterframe kat situ..with love from MALAYSIA!!!


masa on the way, kami singgah kat FARM OUTLET nih. Memang ada kek jual kat sini dgn pelbagai perisa cuma brandnya lain dr yg aku nak beli. Xpelah, lebih kurang aje..harga sekotak 45thb atau RM4.50 ajo..




Sampai airport awal gak sebenarnya..lepas settle check in, kami lepak2 aje sambil bergossip isu2 hal semasa & off balik to KL!!! Touchdown je LCCT, kami terus gerak balik & mengharungi jem yg sangat teruk kt MRR2. Aku terus pi keje tau malam tuh...xsempat nak balik dulu..memang exhausted tahap gaban tapi takpelah sekali-sekala. Keje tetap keje...by the way,we already missed Krabi a lot!!! Kalau berkesempatan, memang kami akan datang lagi..insyaAllah..... 



Tata!!

4 comments:

@xiM said...

bestnya tengok korang cuti cuti..:)

che'Burn@che'Qis said...

hehehe...ko punya cuti pon best jugak beb!!!next trip perhentian okehh!

zuyyin zulaikha said...

boleh saya tau ambik dengan agent mana bagi elephant trekking ni?

sebab saya pun g krabi 3 hari 2 malam
so ingat last day sebelum gi airport tu nak g elephant trekking dulu la..hihii

berapa price untuk pakej elephant trekking ni ek?

Phatchanon Chongjaroensuk said...

Elephant Ride miss laa...

Post a Comment

Back to Top