Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
5

TSF@Mid Valley

Last weekend we went to Midvalley for a movie marathon!!We plan to watch Percy Jackson & The Lightning Thief and The Wolfman. Percy Jackson memang best!!At first ngantuk sketla but then towards the ending best pulak. For the wolfman,personally tak berapa gemar sangat sebab too violance. Lagipon hero tak hensem!!hahaha


Ok back to main story, kami pon cubala makan kt restoran baru namanya The Spaghetti Farm (TSF) the wholesome italian food. Restoran nih sebelah ngan Jade Restaurant. Harganya agak berpatutan macam classic tomato which is vegetarian at RM5.80 and others such as bolognese 100% Beef, Panna Creamy Chicken at RM8.80 and Carbonara Turkey Ham at RM9.80



You can simply add on for a cup of carbonated drinks and a bowl of soup for RM3.20.



So the cheapest set adds up would be RM9.00.

They are generous in serving you with their the expensive seasonings, the parmesan cheese powder, tabasco pepper sauce as well as the chili powders.



They WOWED us with these 4 slogans


  • NO Artificial Coloring


  • NO Preservatives


  • NO MSG


  • NO Transfat



Okay then kami berdua pon orderla Spaghetti Farmhouse ngan Blackpepper Beef (new promo) with additional soup and drinks. Rasanya agak kurang memuaskan okehh..kalau aku masak sendiri lagi sedap kott..tengok hubby da cebik je muka nak habiskan spaghetti tu pon da tau dahhh...hahahah...too plain and simple for me. Kalu aku masak,hubby siap mintak tambah lagi!!Nampak perbezaannya??kuang3x.  

5

CNY holiday!!

Masa raya cina arituh,kami berdua turun JB untuk attend wedding my friend. Kawan masa zaman sekolah dolu2..kitorang panggil dier 'Astro' sbb nama sebenarnya Astriyana..huhu..Kami gerak tengahari sket sbbnya aku baru balik keje pagi tuhh..Smpai dalam kol 4,terus amik maksu g minom..saje je ajak maksu kuar da alang2 smpai JBkann..kitorang p layan kacang pool ngan ABC Special kt Bomba Larkin.

Malam tuh kitorang pegi majlis nikah Astro.Ramai gak kawan2 lama jumpa kt sana. Best!!! Alhamdulillah,selamat akhirnya Astro jadi isteri.hehehe..welcome to the club babe!!






My best friend Athirah


With Hafizah,Suhana & Athirah


Alhamdulillah,selamat akhirnya dgn satu lafaz


Me & Hubby


Next day,kami terus pegi majlis persandingan pulak. Kat Dewan Jubli Intan,JB. Masuk2 je dewan,sangatla terpegun ngan keindahan deco & pelaminnya. Fuhh,memang cun abeslaa..Tapi harganya pon cun la..total package adalah nak dekat RM40k++...huhuhu..masa majlis ni pon dapat jumpa ramai kawan2 lama..kira da macam reunion la. Yang paling tak tahan tuh,ada plak slideshow gamba kami mase zaman muda2 dulu. ekekeke.
Nak tengok gamba kami mase zaman muda remaja tuh??tengokla bawah nih..

Dari kiri: Huda,Astro,Suhana,Alina,Hafizah & Me!!

 Mase nih semua tdo umah aku sebab family aku xde masa tuhh. Abes make-up mama kitorang kerjakan. Besoknya kitorang wat besday party untuk kami semua since semua lahir bulan September. Seronoknya masa nihh..sweet memories..




berseri kedua2 mempelai


my lovely hubby


Convent gals




pelamin yg indah


me & astro

Lepas majlis Astro,kami ramai2 gerak g umah Alina pulak. Kebetulan dier tunang hari yang sama. Kalau nak tau,kebanyakan kami nih lahir bulan September. So virgo gals semuanya. Alina ngan Astro lahir pada tarikh yg sama. Aku ngan Hafizah pon tarikh yg sama.


Me & Alina


Simple but very nice!





Thanks guys!!!Hope to see all of you again.. Neway, next wedding will be Hafizah and Sarah on May. Sama tarikh lagi..huhu..tp ok gak senang leh pegi sekali je. InsyaAllah,akan menyusul nanti. 
0

3 idiots ~all izz well!!~


Tadi kami pergi CapSquare tgk citer hindustan 'Three Idiots'..sebenanye ni first time tengok citer hindustan kat wayang..huhu..yelah,hubby tak layan sgt citer2 hindustan nihh..tetiba plak petang tadi dier ajak..wuhuuu ape lagi jomm!!!mmg excited nak tgk citer nihh sebab ramai yg ckp bestt!!




Citer nih mmg different ngan citer typical hindustan yg lain..kalau citer hindustankan selalu ada scene gaduh2 ngan cintan-cintun kann..tapi citer nih dier ada selitkan sumer elements..kasih sayang antara kawan,ibubapa,kekasih...impian & harapan untuk berjaya..overall citer sgt bestt!!banyak scene yg klakar & sedih..=(..





Jom layan plot citer '3 idiots' nih..

3 Idiots, which is a movie adaptation of Chetan Bhagat’s Five Point Someone, is a lighthearted and entertaining journey of three friends as they try to figure themselves out and share unforgettable experiences.

Two friends, played by Madhavan and Sharman Joshi, are on a hunt for Rancho (Aamir Khan), a maverick, who changed their way of looking at the world.

They move back in time to their college days, Rancho, his relationship with Pia (Kareena Kapoor), and their tyrannical teacher, played by Boman Irani.

Looking for Rancho, they also have to deal with a bet made in the days gone by, a wedding, and a funeral.

Okay guys..it's worth it to watch this movie!!full of humor and fun!Enjoyy...
 
nota kaki:next movie nak tgk 'MY NAME IS KHAN' plak..hihiii..sape nak ikot??
8

Kacang Pool Haji & Bukit Tinjau

Memperkenalkan...

 
kdai asal kt bomba Larkin

Branch baru kat KL

Brunch at  Kacang Pool Haji

Oleh kerana semalam (Sbtu, 6/2/10) keje masuk kol 2pm, so bolela aku bangun lmbat dari biasa..yahoo!! syiok abeslaaa..bangun2 je perot pon da lapaq..hmmm..nak makan ape ye??? Tetiba tringat lak hubby ada dpt sms dari Haji Kacang Pool pasal pembukaan cawangan baru dier kt KL. Sedap gak kalau pekena kacang pool nihh...

Okay, buat kawan2 yg xpenah dengar, Kacang Pool ni asalnya makanan Arab. Ia sebenanya kacang parang yang dimasak ngan rempah & dimakan skali ngan roti. Sape anak jati Johor@Singapore yg xpenah dengar pasal Kacang Pool nih mmg nak kena sekeh..heheh

Kat JB, ada satu kedai yg amat famous kt Medan Selera dekat ngan bomba Larkin. Pemiliknya Haji Kacang Pool. Kalau kami balik JB, memang xsah kalu xsinggah makan kt kdai dier. Kate org, salah satu tmpat 'wajib' pegi lar..Pastuh layan ABC Special skali. Fuhhh, memang terangkat!! FYI, kedai dier nih MB Johor pon suka makan tau!!

Jom nengok gambar Kacang pool ni camne..Hati2, air liur anda mungkin akan meleleh~lalala

ni la Kacang Pool..

Roti size XXL

dgn air minoman faveret hubby = Teh Ais..

So last time masa kitorg pergi mkn kat kdai dier yg kat jb, Haji ni bgtau yg dier akan bukak cawangan kt KL..area Damansara..wahhh..lagi syiok!! bolela kitorg g makan selalu..heheh..so kami berdua pon pegila carik branch baru dier ikut alamat yg dibagi. Taklah susah mana pon, dekat je ngan Ikea/The Curve. Terang2 tulis 'Kacang Pool Haji'. Kedainya pon nampak ekslusif..begitu jugak harganya ya! huhu Harga mark-up sketla sbb area kawasan elit kot..Kalu kt Larkin satu set dalam rm4++ jer.

dah xbole handle la tuh..

tempat masak dier..

menu dier..

kat area ni..tau x katne???

kat sini larr...huhu

dan kami juge~..

kalao korang bminat nk pegi..sila ke alamat ni ye:-
Kacang Pool Haji
D-G-07 Ritze Perdana,
No 5 Jln PJU 8/2,
Bandar Damansara (kat area Dmansara Perdana actually)
47820 Ptaling jaya
Slangor

Dinner at Bread&Olives,Lookout Point Ampang


Malamnya plak, kami bercadang nak pegi Bukit Tinjau kononnya nak meninjau la ape yang ada kt sana. Tapi jalan langsung taktau..kahkah..sib baik hubby ade! hubby pon mulakan pencarian dgn menanya kt orang sekeliling. Masa smpai tuh da kol 8lebey, punyela ramai orang!! betol la orang cakap, kalau nak dapat seat best, kite kena dtg awal..rugi..rugi..

Smpai2 je nak masuk kena bayar RM2/- utk parking kt bawah. Then, sesapa yg nak parking kt atas kena tambah lagi RM3/- (jockey parking). Kami decide parking kt bawah je..Jalan kaki sket naik tangga pi atas..berpeloh gak la~haha Pemandangan KL waktu malam dari Bukit Tinjau (LookOut Point) ni sangatla indah okehh!!! Memang patut la jadi salah satu tourist attraction. Mase kitorg dtg, ramai jugak tourist yg makan kt sini. Restoran2 yg ada pon mostly serve Western & Mediterranian food.

View from above..(gambar kureng skit~)

hubby soh senyum lebar2..tu yg nampak gigi sumer tuh~ciss..

cian..dia lapar gilos mase ni...

tu dia...'Flaming Roasted Quarter Chicken' (RM17/-)

kene tahan dia dlu sbb nk amik gambar..kalao x, memang dia dah sapu dlu la..haha

haa...ini mmg sgt sgt sgt sedaaaaaap!! 'Lamb Shank Briyani' (RM29/-)

Kami try carik seat paling tepi skali sbb view lg cantik+romantik la konon...tapi sumer da ada orang duduk. frust! So duduk jelah kat tengah2 but still bole enjoy the view. We decide to try Bread&Olives Cafe. Perut pon da sgt lapa mase tuhh..

Let's check out the menu, ada pizza..pasta..mediterranian dish..western etc..harga okeylahhh..Harga atas bukit..mahal skit la kot..huhu Hubby makan Flaming Roasted 1/4  Chicken, aku plak try Chef's recommendation Lamb Shank Briyani..both amik iced lemon tea for drinks.. 

itu dia..aksi ganas!! melapah tulang kambing..kusss semangat!..

hahaha...inilah hasilnya!!! korang ade mkn mcm ni x?? ohh hubbyku..

antara Cafe@Restaurant kat situ..

Boleh pilih nk mkn kat mane..ikot suka..

last but not least..our memorable picture together@LookOut Point..

Tips kalao nk mkn kat sini+nk view cantik..telepon diorng for booking/reservation = 012-9802241 (Bread&Olives Cafe)...kalao salah no phon, jgn salahkan aku ye..aku ikot no phon resit aje...more info, carik sendri kat website dier..JGN MALAS!!!
Back to Top