Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
0

Baby Nyla Mysara

Semalam dapat jugak kami jenguk Lily & baby lepas Lily selamat melahirkan Nyla yg comel tuhh..Tak susah pon carik umah Lily. Sampai je umah Lily rupanya Lily berdua je ngan Nyla kt umah. Family yg lain sumer keluar...xpelahh asalkan dapat jumpa new born Nyla & mummynya kannn...By the way,congratulations to Lily & Nurman for the precious gift from Allah..cutie Nyla Mysara..all the best to your family!!












psstt: gamba mummy Nyla xbole nak publish atas permintaan tuan punya badan..tungguu kemunculannya ye!!hahaha
6

Warong Soto Berlada


Entry kali nih citer pasal makan lagi ye!huhuh...malam td sebelum pegi kerja teringin plak aku nak makan soto. Oleh kerana Warong Soto Berlada ni dekat ngan opis aku so kami pon pegilah sini. Kedai nih tiap2 ari kami lalu,cuma xpenah try lagik. Dengar citer sotonye memang sedap pastuh baru2 ni masuk pulak Jalan2 Cari Makan..harussslaa cubakan. Lagi satu yang menarik pasal kedai ni, ianya milik keluarga Ruminah Sidek atau lebih dikenali sebagai Mak Mah. Tak kenal?? Alahhh seniwati veteren dolu2 tu...skarg pon ada jugak dier berlakon...Anak dier yg jalankan bisnes ni.

Kedai ni dibuka pukul 6 petang sampai 11 malam & setiap hari orang berator okehhh nak beli soto. Resepi turun-temurun kata Mak Mah. Penuh keta parking tepi jalan. Kami pergi tadi pon kena menunggu sebab takdak meja kosong. Kebetulan Ikhwan Hot FM pon tengah makan kat situ. (aku xlahh minat sgt ponn so biase2 aje). Okehh..jom layan soto!!


aksi sengal sebelom soto sampai


aku maintain cunn...ahakss..


nama pon warung jadi kecik ajela kedai nih,tak byk sangat meja...belakang kedai ni umah diorang so bahagian depan diperuntukan untuk bisness...syok jugakkan berniaga camnih.


kami berdua order Soto tp aku mintak yg special jadi dapat extra ayam ngan begedel 2 ketul.
aduhai memang MANTOP!!!even skarang nih pon dok teringat lagi kelazatan soto nihh..kuah yg mabeles!!


hubby menghirup kuah hingga ke titisan terakhir..hahah


sempat lagi kami tapaukan soto ngan mee jawa untuk adik2ku yg kelaparan dirumah..huhuh


potret keluarga Ruminah Sidek


ni lahh menu yang sedia dijual kt kedai nihh




sempat pose lagi walaupon orang ngah berator panjang!!


pandangan kedai dari depan



nak lagi satu bole???xcukup sepinggan nih!!!huahuahau

pasti kami datang lagi!bye2...

0

How to say i love you in 100 languages




Tak kiralah samada kita sedang bercinta atau dah berkahwin...perkataan ini haruslah diucapkan walaupun cuma sekali-sekala untuk mengekspresi kasih sayang kita pada pasangan masing2...huhuhuh....betol tak??Gracias~love it when my hubby say it....=p

English - I love you

Afrikaans - Ek het jou lief

Albanian - Te dua Arabic - Ana behibak (to male)

Arabic - Ana behibek (to female)

Armenian - Yes kez sirumen

Bambara - M'bi fe Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi

Belarusian - Ya tabe kahayu Bisaya - Nahigugma ako kanimo

Bulgarian - Obicham te

Cambodian - Soro lahn nhee ah

Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a

Catalan - T'estimo

Cheyenne - Ne mohotatse

Chichewa - Ndimakukonda Corsican - Ti tengu caru (to male)

Creol - Mi aime jou

Croatian - Volim te

Czech - Miluji te

Danish - Jeg Elsker Dig

Dutch - Ik hou van jou

Esperanto - Mi amas vin

Estonian - Ma armastan sind

Ethiopian - Afgreki'

Faroese - Eg elski teg

Farsi - Doset daram

Filipi no - Mahal kita

Finnish - Mina rakastan sinua

French - Je t'aime, Je t'adore

Gaelic - Ta gra agam ort

Georgian - Mikvarhar

German - Ich liebe dich

Greek - S'agapo

Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo

Hiligaynon - Palangga ko ikaw

Hawaiian - Aloha wau ia oi

Hebrew - Ani ohev otah (to female)

Hebrew - Ani ohev et otha (to male)

Hiligaynon - Guina higugma ko ikaw

Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae

Hmong - Kuv hlub koj

Hopi - Nu' umi unangwa'ta

Hungarian - Szeretlek

Icelandic - Eg elska tig

Ilonggo - Palangga ko ikaw

Indonesian - Saya cinta padamu

Inuit - Negligevapse

Irish - Taim i' ngra leat

Italian - Ti amo

Japanese - Aishiteru

Kannada - Naanu ninna preetisuttene

Kapampangan - Kaluguran daka

Kiswahili - Nakupenda

Konkani - Tu magel moga cho

Korean - Sarang Heyo

Latin - Te amo

Latvian - Es tevi miilu

Lebanese - Bahibak

Lithuanian - Tave myliu

Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu

Malayalam - Njan Ninne Premikunnu Mandarin

Chinese - Wo ai ni

Marathi - Me tula prem karto

Mohawk - Kanbhik

Moroccan - Ana moajaba bik

Nahuatl - Ni mits neki

Navaho - Ayor anosh'ni

Norwegian - Jeg Elsker Deg

Pandacan - Syota na kita!!

Pangasinan - Inaru Taka

Papiamento - Mi ta stimabo

Persian - Doo-set daaram

Pig Latin - Iay ovlay ouyay

Polish - Kocham Ciebie

Portuguese - Eu te amo

Romanian - Te ubesk

Russian - Ya tebya liubliu

Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort

Serbian - Volim te

Setswana - Ke a go rata

Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing'I Love You')

Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan

Sioux - Techihhila

Slovak - Lu`bim ta

Slovenian - Ljubim te

Spanish - Te quiero / Te amo

Swahili - Ninapenda wewe

Swedish - Jag alskar dig

Swiss-German - Ich lieb Di

Tagalog - Mahal kita

Taiwanese - Wa ga ei li

Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe

Tamil - Nan unnai kathalikaraen

Telugu - Nenu ninnu premistunnanu

Thai - Chan rak khun (to male)

Thai - Phom rak khun (to female)

Turkish - Seni Seviyorum

Ukrainian - Ya tebe kahayu

Urdu - mai aap say pyaar karta hoo

Vietnamese - Anh ye^u em (to female)

Vietnamese - Em ye^u anh (to male)

Welsh - 'Rwy'n dy garu

Yiddish - Ikh hob dikh

Yoruba - Mo ni fe


5

Nasi Goreng Rosalinda!!

Ape benda lahhh Nasi Goreng Rosalinda nihh ekk..ape yg spesel sangat?? Well,kitorang discover nasi goreng ni kt satu kedai namanya Rose Tomyam Special...kedainya dekat je ngan LRT Tmn Melati. Banyak lagi nasi goreng special diorang selain dari Rosalinda...contohnya macam Nasi Goreng Dayana,Nasi Goreng CNI,Nasi Goreng Chao Praya ngan Nasi Goreng Bollywood...so far baru try dua jenis jerk...

Makan kt sini mmg besttt...dulu aku suka makan kuey tiaw goreng dier...mantop!!Lagi satu mesti try makan burger kt cni..memang bestt..cakap jelah burger ape nakk mesti ADO!! ayam,kambing,rusa,arnab..huhuh.. 
mmg xkedekut ingredientla...


ni lahh kedainya..nak makan kena masuk dalam ye...


Nasi Goreng Rosalinda!!
-Nasi goreng cina
-daging masak merah
-3 ketul udang goreng tepung
-telor mata


yang nih baru try,rasanya pon okla..
-nasi goreng biasa
-ayam goreng tepong
-sayor campor goreng


ppssstttt: tukang masak ngan buat airnye agak lembut sket ye...dulu kami panggil kdai "P........N"..
mungkin itu yg buat sedap kottt..huhuhu..


2

More Fridge Magnet collection....

Alhamdullillah..bertambah lagi koleksi fridge magnet kami. Hasil dari jasa baik kawan2 & family yg sudi bagi...Trimass!!!

pemberian ibu mertuaku...








4 fridge magnet kt atas nih kirim kt member opis hubby..Elia..




FM Sabah & Sarawak pemberian Song & Maksu



Yg ini pemberian operator yg bercuti ke Vietnam...



FM Kesihatan from En Sepul!



Last skali....shot glass HRC from London & Edinburgh...kirim kt Elia jugak..


3

Le Chateau De Puah


Since tgh lapa nak menunggu waktu lunch,meh nak citer lagi satu restoran TERBAIKK kt KL nihh..da penah masuk Jln2 Cari Makan tau!!Laluan nak pegi tempat nih agak terpencil sebab dalam kawasan perumahan & kna satu lorong kecik.

Nama restoran ni, Le Chateau De Puah...yg beshnye kt cni siap ada spa skali tau!!sblom makan tuh bolela ilangkan lemak ngan release stress dulu..heheh..cyber cafe pon ada gak (WIFI ade okehh).Sangat sesuai kalu nak lepak2 kt cni sbb tutop pon kol 3pagi.. Pokok pangkalnya serba serbi adelaa...Paling istimewa & special skali kt cni makanan Uzbekistan. Rugi kalau tak cuba!!especially nasi briyani ngan kebab. JOM TRY!!!




salah satu spot menarikss untuk bersantai




Jom masuk & makan!!!










potato boat as appetizer

close up sket...

both of us order Nasi Briyani with kebab
me-mixed kebab(ayam+kambing)
hubby-chicken kebab

Makanan ni sgt2 mengenyangkan okehh!!


ahhhhh...kenyang perut suka hati!!!hahahah

p/s: actually kami ada pegi lagi skali celebrate besday my mom but unfortunately gamba dalam camera sumer xsempat nak upload sbb da ilang!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

salah sendiri sbb terformat memory card tuhh..tu yg ilang sumer..kuang3x...
3

Shoes Festival @ PWTC


Last week, kat PWTC ada pulak Pameran Kasut Antarabangsa...i was like..wahhh sgt menarikss nihh...siap ada Dato' Jimmy Choo lagi...at first rase mcm xyah pegi jerk...skali ter-pegi jugaklaa...owhh iman ku tak kuat melihat kasot2 cantik terpampang sana-sini..huhuh

Mula2 nak pegi tuh da bajet pon mesti rmai giler orang sbb at the same time ada jugak Perfect Living Expo...da smpai sana,nmpak mcm rmai tp tak sesak sgtla macam mase gi Matta Fair arituhh.. 

Masuk2 je, kami berdua diberi kad/coupon dari Parkson from one guy. Dier ckp kitorang kna dapatkan cop2 dari jenama2 kasut yg ada dkat kad then bole redeem goodies bag. Lucky for us lahh sbb kad tu limited ajo..sape cepat dier dpt...kami pon mulakanlaa pencarian ala2 treasure hunt giteww.. alhamdulillah dpt jugak redeem goodies bag tuhh..okla,it's fun!


comel kan kasot nih!!from Bill Keith


bling-bling!!from Bill Keith oso..




US with Bill Keith!!

xpat jumpe Jimmy Choo...hukhuk





Back to Top