Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
3

1st Trip of the Year 2015: Hong Kong + Macau Part 2

sambung Part 2

Day 4: Macau trip via Cotai Jet Ferry-The Venetian Macao-City of Dreams (Hard Rock Hotel Macau) -Shopping at Citygate Outlets Hong Kong

Day 5: Last day at HK, went to Avenue of Stars- Direct to Islamic Canteen Wan Chai for lunch- shopping at Jardine Crescent (tak best!) -on the way back to apartment,last minute shopping at Sasa & Temple market

kat sana mostly mmg masak kat umah & lunch kami bawak bekal...mmg save byk & saving tu disalurkan ke shopping! Muahahahah


ok je naik ferry ni, nak lagi cepat bole naik speedboat

inside The Venetian


Hard rock merchandise mmg wajib!! Me byk beli kat HR Hotel plak instead of HRC..choice lagi best!



hai Dato' Jackie Chan!!

hai Aaron Kwok!!



last day baru mentekedarah kat luar, itupon bedal dimsum jek...kenyang jugak mkn dim sum jek!

otw to Jardine market, depan Apple store ramai giler orang! Ntah ada launching apa pon tatau


walaupon cuaca sejuk tapi bila nampak eskrem matcha ni..waduhhhh terliur!! Terus beli double sundae...terbaikkk...

Perabih duit kat SASA beli perfume & last minute souvenir kat Temple Market....pulang ke apartment utk bersiap2 ke airport.

Kami memang amik airport service transfer pergi & balik memudahkan perjalanan dengan bag yg sangat byk & berat...memang worth it bayar $350hkd sbb tak perlu turun naik MTR dgn beg semua. 

Alhamdulillah! Best! Repeat lagi??? InsyaAllah!!

0

1st Trip of the Year 2015. Hong Kong + Macau Part 1

January 21st-25th kami berenam termasuk baby kami Musa berholiday ke Hong Kong + Macau.

Alhamdulillah trip yg sangat best & memorable especially pegi dengan kwn2 blogger yg kaki travel.

Me update beberapa gambar je ni, more details about our trip bole tunggu ahkak http://syarliz.blogspot.hk/ or http://buzuediany.blogspot.hk/ . Diorg rajinlah update pasni pasal trip kitorg ni ekk..

Itinerary:
Day 1: Departing Hong Kong from KLIA2 - checked in Aparment- direct to The Peak Tram & Sky Terrace-shopping at Temple market (walking distance to our apartment)

Day 2: Direct to Hong Kong Disneyland until night. Enjoy Flights of Fantasy Parade/Disney Paint the Night Parade & Disney in the Stars Fireworks

Day 3: Direct to Ocean Park - Harbour Cruise at night to enjoy view of HK & Symphony of lights-Shopping at Ladies Market




view from Sky Terrace


Finally at Disneyland HK!!







isi perut makan Mickey waffle. Harga $50hkd each..Musa makan waffle inti kacang merah...favourite dier tu 'red beans'









sejuk ni atas cruise...huhuh


shopping kat Ladies Market best! Banyak choice & please bargain!!

Back to Top