Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
3

Krabi Island 4-6Apr 2011 Day 2- Phi-Phi Island

The next day, we olls ready for island trip to Phi-Phi Island!! Ada orang akan pick-up kitorg kt hotel around 8.30am. So pagi2 da bgn & bersiap, kami carik bekfes dulu..Raj & Prem bekfes kt hotel jek..quite expensive jugak tau around 80baht for bread,omellete,orange juice & hot drinks. Kami ingat nak bekfes pancake, tapi byk kedai lom bukak lagi...last2 ternampak ada org jual kt tepi pantai..makcik pkai tudung lak tuhh..ape lagi let's cekidaut apa yg diorang jual...nyummm ada nasi briyani, nasi putih berlauk & kuih-muih..

berposing jap..

ni lah dier kedai pasangan Thai nih..nasik dier sedap gilakk!

Tepat kol 8.30am, ada dua org minah Thai dtg kt lobby carik kami...so kami pon followlah diorang berdua nih. Tunggu Prem jap sbb dier nak settlekan hal camera then kami naik tuk-tuk besor punya!!huhuh..daripada kosong van tuh terus jadi penuh sbb diorang pick-up ramai orang dari hotel ke hotel. Last sekali bila smpai jeti, tourguide kami perkenalkan diri,bahagikan group ikot warna sticker & penerangan serba-sedikit pasal tour yg kami ambil. Kalau tak silap, ada lebih kurang 8 aktiviti diorang sediakan termasuk aktiviti snorkeling,sight seeing & mandi-manda. Entry kali ni aku banyakkan gambar jelah ye..papepon trip nih mmg sangat happening sbb kami dapat tourguide yang sangat kuat berceloteh & sempoi. Ada je jokes Alex ni nak bercerita kat kitorg masa atas boat. All i can say is we had so much fun!!!

kami yg vogue naik giant tuk-tuk...kuikuikui

awww terkepit i di tengah2..=p

kusyuk & eksited masing2 dengar alex bagi penerangan

ni lah dier tour guide kami..nama Islam Abdul Malik @ Alex..agama sebenar wallahualam.. 

tourist yg sekali satu boat ngan kitorang...kami xduduk sini sbb dpt spot best kat depan boat..open air gitew..

haruss posing2 dulu masa on the way

First pit stop at Koh Mai Pai (Bamboo Island)



yahooooo!!!!

beware of Tsunami...alhamdulillah xde pape masa ni..

jom pi tempat lain lak!!

aksi2 ala mangga dalam speedboat...ish ish ish

Raj & Prem in da house!!

Enjoy swimming, snorkeling with the colourful fish in the crystal-clear water.
Discover Lho Samah Bay and Phi Leh Cove, swimming and snorkeling.

Alex tangkap landak laut ni...memang tajam & beracun

we having fun!!!

ni otw to Maya Bay....perfect spot for picture...
semua couple amik gambar kt spot kami nih jugak...ada jugak yg comolot u ollsss....erkk..



Arrive at Phi Phi Leh and discover the magical landscape of Maya Bay
(where the movie 'The Beach' was filmed).


Spend the rest of day at Phi Phi Leh, visiting Maya Bay
 

tak abes2 la korang ngan aksi mangga

we just fell in love with Maya Bay!!!



Sightseeing at the Viking Cave, a place much revered by local people, who go there to collect swifts' nests for making birds nest soup.
Stop at Koh Phi Phi Don for a buffet lunch at Chao Koh See View, beachside restaurant and freetime to walk the straight long white sandy beach.




stop for souveniers!!!some say sini lagi murah berbanding tepi Ao Nang beach..u olls memang betol2 kena bargainlah kat sini..


they also provide us fruits & cakes at the boat

free flow drinks also!!



Lastly, we stop at Mosquito Island to explore the fantastic life and perfect snorkeling with a beautiful coral reef. Coral kat sini memang sangat best!!!similar with Redang we went before...but kat Redang Island lagi banyak ikan.
 


Malam kami just jalan2 sekitar Ao Nang beach...banyak kedai2 tepi jalan kami explore tapi xbeli ape2 pon..

stop at Swensen's for ice-cream treats..RM13.50 aje...share tiga orang


End of the night, once again kami pegi spa for relaxing our bodies...me buat full body scrub 400thb, hubby wat back & shoulder massage 300thb & Raj buat facial massage 300thb jugak...memang mantop!!!

Ohhh lupa,kami sempat jumpa Ream untuk book aktiviti esoknya

Elephant Trekking at Nosey Parker!!!weehuuuu!!!

3 comments:

Yan said...

Weiii sakan nya bersnorkeling ye.. Akak masa kat Phi phi island dulu tak dapat buat snorkeling. COTI.. tak selesa..

che'Burn@che'Qis said...

rugi ahh kak kalu xsnorkeling...coti tuh xde masalah kak...masih ada jalan penyelesaian sebenonya..huhu..itu yg saya buatlahh..

Phatchanon Chongjaroensuk said...

Sama la... Ms sy gi hr tu pon gini gak... Tp Maya Bay mmg cantek aaaa.....

Post a Comment

Back to Top