Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
5

Seafood at Tanjung Kling

Minggu lepas sepatotnya plan kami balik ke JB,tp last minit cancel sebab takut rushing. Aku keje malam keesokan harinya. So kami decide nak g makan seafood kat Melaka. Biasanya kami makan kat Umbai (jauh ke dalam sikit, lebih kurang sejam setengah perjalanan dari Seremban) tp kali nih hubby ajak pegi Tanjung Kling pulak. Rupanya kat Tanjung Kling ni ada banyak pantai,yang femes Pantai Klebangla kan..yang lain tu aku taktau sangat. Korang tanyala orang Melaka ye!!

Okey, ikotkan plan nak pegi ke Pantai Klebang tapi jalan punya jalan xsmpai2 lagi so kami nampak satu signboard 'Medan Selera Ikan Bakar & Asam Pedas'. Kat sini namanya Pantai Hailam ye.Tanpa fikir panjang,kami terus masuk je. Sekali tengok rupanya bukanler medan selera sangat pon. Gerai kecik-kecik. Ikan bakar pon alahai 2-3 jenis aje.Tapi bedal jelah,masing2 da kelaparan. Order asam pedas ikan kembung, siakap bakar cili & udang bakar.




Gerai Asam Pedas


Gerai Ikan Bakar


Hubby kesayangan


with ibu mertuaku


asam pedas ikan kembong A++

Alhamdulillah,nasib baik asam pedasnya sedap! Total kami amik 5ekor ikan kembong,2 bungkus bawak balik untuk lauk tengahari besoknya. Udang ngan ikan agak lambat sket smpai. Nasi da habis separuh pon tak smpai2 lagi. So far both udang ngan ikan pon not bad jugakla. Tapi mahal sket dia charged.




udang bakar A+


hubby suka sgt sambal kicap tuh,abis dier cicah..


siakap bakar cili..rupanya bakar dalam aluminium foil,so isi dalamnya agak basah macam stim. Aku suka! Sambal cili pon sedap jugak siap ada hirisan bawang ngan daun limau purut. Terangkat beb!!Tapi ikan ni smpai lambat sgt,kami semua da kenyang makan ikan asam pedas. At last abis licin jugak..hehehe..tak membazir tau!


psssttt:kawan2 blogger kesayanganku sekalian,jom kita wat trip makan seafood kat Umbai nak?mesti happeningkan!!

5 comments:

Yan said...

bestnya..kalau Qis nak makan seafood, p ke Pantai Remis, Aroma Ikan Bakar..INSYALLAH tak nyesal..

sepul said...

mariiii

Leez said...

Jom qis....cepatlah organize..

@xiM said...

NAK JOIN GAK LEH TAK???

zmm said...

I went there before.. lots of lalat wor....
But your pix, no lalat pun.

Post a Comment

Back to Top