Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
2

Durian SS2, Eat all you can!!!

Malam tadi kami ingat nak keluar jalan-jalan cari makan. Perot masa tuh da mmg kelaparan. Balik umah dulu,mandi & solat pastuh dok fikir jap,nak  mkn mane ekk..Sebelum tuh aku da cakap ngan hubby,nnti kita makan durian ehh..dapat sebiji pon xpe. Yelahh,skarang musim durian harusslaa makan durian ye x? Tetiba hubby ajak try BUFFET DURIAN. Yang kami penah tengok sebenanya kt Uptown Damansara yg lama tuh. Skarang tak sure ada lagi ke tak. Google jap pastuh tengok ramai yg cerita pasal durian SS2,PJ. Try locate thru maps & off to go!!!

Perjalanan ke sana senang je rupanya. Landmarknya, dekat ngan Balai Polis Sea Park, BH Petrol & berhadapan dengan Vogue Collection (thx to Lily & Nurman sbb bg info gak). Diorang xpat join sbb Nyla da tido..hukhuk..Pegi sini ramai2 mesti meriahkan!! Sampai sana,ada tiga buah kedai PAHANG DURIAN,RONALD'S DURIAN & DURIANSS2.COM.

Dengan semangat berkobar2 & perot kosong nihh,time untuk mentekedarah durian!!Ramai betol orang cina suke makan durian rupanya ekk..kami pon decide nak makan kt durian SS2.com lepas tanya 1 family cina nih. Depa cakap kedai ni punya durian kualitinya lebih bagus & berbaloi. Tapi as you all can see semua kedai ada offer rm10 buffet kann..tp depends pd availability durian tuh. Kalau ada rezeki korangla. Aku tanya kt Donald's Durian ada lg offer rm10 tp durian kampongla. Kat Durian SS2.com ni offer paling murah buffet rm9 tp da sold out. Yang tinggal cuma buffet rm15.

Kami amik buffet rm15 with coconut drinks. Air kelapa ni untuk neutral balikla badan kita. Durian kan panas,tak elok sebenanye makan byk2. Lagi satu diorang ada sediakan air minum free. Self service ehh..siap ada garam kalau nak minum air garam (rasanya utk dehidration). Terus je diorang kupas & letak dua biji atas meja kami..Fuyyooo..nikmat tol dapat makan durian..memang terbaikk rasa durian kt sini. Isi dier yg lembut & rasa dier yg manis. Berbaloi2..Bila tanya pekerja sana katanya durian ni jenis XO..aku pon tataula jenis-jenis durian nih,tau makan je..

Smpai biji kedua kami berdua da slow down..alamakk camne nihh ingat nak bedal smpai 10 biji..hahha..Tp seriously makan dua biji pon xleh handle sbb isi dier banyak & besar belaka. Alhamdulillah,so far durian yg diorang bagi semuanya sedap2. Kalau korang dapat yg xsedap,keras or busuk, jangan malu-malu ye buang je & mintak lain. Makanla korang smpai muntah okehh!!

Of cozla kami xsurrender lagi..xkan makan dua biji je kot. Kami mintak lagi dua biji durian. Tp sampai biji keempat kami betol2 da surrender. Bayangkan ni datang ngan perot kosong. Nasib baik tak makan nasi dulu. Kalu x,memang smpai dua biji je kot. Adala dalam 4 ulas lagi xabes. Kami nak bwk balik tp tauke sana xbagi sbb makan semua hanya kt situ je. So senyap2 kami masuk 4 ulas tu dalam cawan,pastu Zassssss..cabottt!!


PAHANG DURIAN


DONALD'S DURIAN


DURIAN SS2.COM


besarkan durian kami??hehehe

jenis-jenis durian yg ada


air kelapa


kulitnya nipis tp isinya tebal!!


punyala ramai orang. Kaum India pon ada. Tak lama lepas tu ada tiga orang mamat Jepon dtg makan durian gak.
Tapi diorang amik pakai timbang punye sekilo rm25..mak aiii mahal seyhh!!taktaula rasanya camne lak tuhh..


muka da xlarat...


petua dulu2,kalau nak hilangkan panas kt badan lepas makan durian,minom air dari kulit durian tuh.

berbakol-bakol kami makan..hahahah..xdelahh..neway durian kt sini bestt!!kalau teringin nak makan durian, makanla BUFFET DURIAN ye!!! 

2 comments:

Leez said...

merembesss!!!
adoiii sajer jer muka si burn ni..... eeeee

Mummy Zara Sofea said...

waaa..sdpnye..tmpt ni i dok kt ngn hubby nkpegi..tp die xbg sbb nti mkn byk2 bit danger to baby....hehehe...

xpe..nti dhlme skit, harus pegi

Post a Comment

Back to Top