Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
3

Salam Aidilfitri 2010

Sambutan Aidilfitri tahun nih sederhana saja. Tahun nih kali kedua kami beraya sebagai suami isteri. Hari raya pertama turn hubby beraya dirumah keluargaku pulak, tak jauh Gombak aje..hehehe..Malam raya memang kami sekeluarga kelam-kabut,last minute kemas umah,memasak,mak aku pulak tetiba nak jahit langsir. Pukul 2.30pagi baru siap kemas semuanya & tetiba mak aku ajak pegi Jln TAR pulak..

Since hubby pon first time beraya di KL,teringin nak merasa suasana malam raya kat Jln TAR. So kami ke sana dalam kol 3pagi sampailah 5pagi..mata ni da xlarat sangat..badan da kepenatan..risau gak takut tak larat nak beraya..kami terbangun lambat pagi tuh sebab tak sedar!kelam-kabut hubby bersiap nak gi semayang raya..xpela pengalaman sekali-sekala..REDAH AJE!!

Marilah saya tunjukkan gambar-gambar raya tahun nih..enjoy!!


rumah kami bersebelahan je ngan rumah atok,so nak kelainan kami masak spaghetti seafood


menu wajib dipagi raya


dessert trifle


tema tahun nih kaler coklat


ni masa sesi bersalaman..beria Najeeha nangis mintak maaf ngan makcu dier


kami di ice room,bangi..sape yg dpt duit raya kna blanje!!hehehe


us in brown!


sam bunkface with qawwiy

Sebelah malamnya kami berkonvoi dgn family belah abah. Ayah Sam ni sebenanye sepupu abah,so kami ni kira dua pupu ngan Sam ni lah..Umah kami destinasi terakhir diorang beraya. Tu pon masa diorang smpai da pukul 12.30malam. Kami berdua ikut konvoi smpai kol 10malam je pastuh balik umah terus sebab aku sakit gusi yg amat sangat!hilang mood nak beraya..sampaikan masa diorang ni smpai pon kami dah ketiduran..xlarat dah nak layan tetamu..hahahah


kazen aishah with Saleha (adik Sam)

Kalau korang tgk citer kat tv3 'Syurgamu Ramadhan' yg berlakon jadi Adura tuh, nilah pelakonnya,Saleha.


saudara belah abah

Keesokannya awal2 pagi kami da bersiap balik ke JB pulak utk beraya kat sana. Da pakai baju raya siap2 so smpai terus pergi beraya. Bertolak dari KL dalam kol 7,sempat lagi jumpa Kak Leez sbb nak kirimkan kuih raya untuk sedara Kak Leez di JB. Sampai JB lebih kurang kol 10pagi.

masih segak berbaju melayu & sampin di hari raya kedua


raya kedua kaler coklat jugak!semuanya kebetulan..


Tuah Iznur Razin..anak sedaraku


Adam Thaqif..anak sedara kedua lahir pada pertengahan bulan Ramadhan

Adam Thaqif anak kepada abang hubby..kiranya Tuah dah ada sepupu. Raya keempat pulak Tuah dapat adik baru sebab kakak sulung hubby selamat bersalin anak kedua. Kami tak sempat lagi jumpa Tuah Junior sebab da balik KL masa tuh.


Hubby dengan abangnya


hubby dengan abang ipar, baju kebetulan sama pulak tapi brand lain!!


ibu mertuaku,saya yg ketot & kak ipar

3 comments:

Leez said...

Selamat hari raya!!! to both of you.
Biar betul korang raya pertama gi ice room. Hahaha. Bukak plak tu.

Lagi satu kelakar...camna baju burn sama plak dgn abang ipar dia...hahahaha.

Yan said...

Salam Qis,

seronok beraya rumah mertua?Cantik baju ceklat awak..

yummien straggy said...

baru tau saleha tu adeknye sam..
tengkiu..hehe!

Post a Comment

Back to Top