Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
5

Resipi Roti Chicken Pita

Kali ni aku nak kongsi resipi ringkas tp lazat yang baru aku dapat menggunakan roti Gardenia atau High5. Resipi bergambar jelah ekk,senang korang nak amik gambaran nanti..aku dah try tadi memang menjadi & disukai ramai!!So menu2nya adalah;

Main ingredients : isi ayam,bawang besar,capsicum(lada benggala),salad,roti,mayonis

untuk roti pulak harus ada bread crumbs & telur (utk salut)

cara2 nak buat rotinya, mula-mula amik dua roti & penyekkan guna roller sampai jadi mcm kat atas..

tekapkan dua keping roti yg sudah nipis dengan menggunakan cawan..kalau bole maximizekan penggunaan roti supaya xde pembaziran berlaku. kalau adepon bole buat puding roti pulak!heheh

roti akan jadi seperti diatas...=)

celupkan roti dengan telur

lepas tu, gaulkan dengan bread crumbs

gorengkan sekejap & toskan

untuk intinya pulak, panaskan minyak dan gorengkan bawang & capsicum sehingga sedikit layu

masukkan isi ayam & lada hitam serta garam untuk penambah rasa

goreng sampai masak,kalau nak letak serbuk kari pon ok gak so ada pedas sket..
lepas isi ayam dah masak, tutup api & baru gaulkan dengan mayonaise. Kalau ikut resipi sebenar,ada taruk cream cheese. So kalau nak taruk pon bole aje...



potong dua roti yang da siap digoreng tadi

masukkan daun salad

last sekali....baru masukkan isi ayam yang tadi & siap dihidang!sesuai dijadikan hidangan pagi & petang!
sedap u olls!!!

SELAMAT MENCUBA!!!

5 comments:

Leez M. Saaid said...

sedapnya qis...
akak kena try lah lepas ni..huhuhu

che'Burn@che'Qis said...

mmg sedap kak!ramai yg suke..siap request nak lagik..hehheeh..nnti cuba okey!

Yan said...

alamak best ni.. sure anak2 akak suka ni.. nnt akak copy2 ye...

che'Burn@che'Qis said...

mmg best kak!haruss cuba!!

Yan said...

akak dah buat tadi Qis..sedappptq for the recipe

Post a Comment

Back to Top