Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
3

Desaru with family!!


Last Deepavali arituh kami sekeluarga sebelah hubby pegi ke Desaru. Saje je jalan2 nak mandi pantai & berBBQ. It was a last minute plan actually. Rupanya makanan semuanya dah siap sedia kt JB. Penginapan pon da siap booked. Kami akan stay kat area Punggai (nama pon ala2 Deepavali jugaklah) hehehe...

Dalam perjalanan, cuaca agak mendung. Kami dah susah hati sebab takut tak dapat mandi pantai. Akhirnya hujan turun dgn sangat lebat sampai ke Punggai. Chalet yang da di booked rupa-rupanya bukan tepi pantai. Kena jalan sket baru nampak pantai. Agak kuciwa disitu. Chaletnya comel jek,sangat ringkas hiasan dalamannya tapi agak mahal. Kalau tak silap RM120 untuk satu chalet. Kami amik 4 chalet untuk kami sekeluarga.


simple kan?rumah tiga segi...katil single okeh..xpat nak manja2..hehehe

nampak tak TV kecik kt atas tuh??heheh

oleh kerana hujan masih lagi lebat, kami semua berpiknik dalam chalet ajelah. So chalet kami berdua jadi "port" makan2 sekeluarga. Makanan2 yang dah disiapkan kt JB semua siap dihidang dan masing2 kelaparan masa tuh.

sempat lagi buat sandwich sardin

Abg Epit, Adam & Tuah

malam pon tiba tapi masih lagi hujan. Renyai2 ajelah..nasib baik owner chalet nih ada payung besar untuk cover tempat BBQ nih. Alhamdulillah dapat jugak berBBQ walaupun dalam hujan. Kebetulan ada family lain yang BBQ jugak malam tu.

sosej & sotong

boleh tahan banyak jugak yg kami BBQ malam tu...ada ayam,ikan,sotong,sosej & udang..

pemandangan chalet kami di waktu malam

siap sudah!!seperti biasa makan dalam chalet lah..



Besok paginya aku bangun pagi siapkan sarapan. Selaku tuan rumah katakan..hehehe..
Buat sandwich telur je..

Lepas dah bersarapan, kami pon bersiap untuk berpiknik kat pantai. Aku tak mandi pon..main2 air je..


tuah dah tak sabar nak mandi laut!

orang lain still posing lg..tuah da ready nak mandi.. 

si kecik dua orang nih dok diam je...senang makcu jage!hehehe

inilah resort kami, Punggai Indah Resort



Lepas dah check-out, kami pi singgah makan tengahari. Aku lupa dah apa nama tempat tuh..tapi dapat layan ice mango spesel & milo longan macam kat atas tu memang heavennnnnn....

3 comments:

Leez M. Saaid said...

abc yg kat bawah tu sungguh mengancam....alahai terliuq plak

Yan said...

Salam Qis,

tarik je lah katil tu kasik rapat. Atau bentang je kat lantai.. heee

che'Burn@che'Qis said...

Kak yan: xbole nak tarik sebab ada meja halang..atas lantai da penuh ngan barang pulak..pkai satu katil sudeyyy..rapat giteww..muahahah..

Kak leez:memang mantopp!!

Post a Comment

Back to Top