Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
7

Al-Rawsha Restaurant



Oleh kerana hubby da penah rasa makan kt tempat ni, katanya food dier memang mabeles..so ape lagi harussla pegi try jugakkan..Basically makanan yg dijual mestilah makanan dari Timur Tengah..yg paling feveret kt sini mestila Nasi Briyani dier...bole order pinggan besarrr lagi!!Lokasi terletak kt Jalan Damai,KL..kna masok lorong depan Lanson Place kalu xsilap..kedai ni betol2 depan Kelab Aman.


ade cawangan baru kt Jln Kg Pandan


history of Al-Rawsha


kami decide minom Red Mint Tea- Pot...fuhhh nyaman..puas minom!!


Lamb Mandy -RM22..best gilerr ahhh..


ni kuah skali ngan rice tadi..satu pedas,lagi satu tu masam..mcm susu masam pon ado..




kami order jugak kebab,yg ni namanya Al Rawsha Grilled -RM25
mixed chicken & lamb kebab


kalu order kebab, disertakan sekali dengan roti canai gedabak nih..Al Rawsha bread


hubby cuba menghabiskan makanan yang ada...tak abes beb!!sbb portion dier besarla..itu pon mula2 ingat
nak try dessert/appetizer dier...waiter tu cakap order dua ni pon da kenyang..huhuh..nasib baik tak order!!

kesimpulannya..tempat makan ni mmg best..kalu pegi ramai2 mesti lagi best!!tempatnye pon besar..banyak tempat duduk..kalu nak duduk dalam aircond pon ada..sangat sesuai kalu makan ngan family.

Pasni harus pegi lagi!! 

7 comments:

sepul said...

member2 aku ramai dah pi makan kat Rawsha. member opis la, member uitm la, member-member ronggeng la. aku pun duk carik restaurant ni sampai sekarang tak jumpa2 even dah gugel. huwaaaa

@xiM said...

makanan arab ekk??macam tak berkuah jer..tapi dah kata sedap mesti kena try ni..

che'Burn@che'Qis said...

sepul:senang je carik tempat nihh..kalu nak try makan ajak kitorang skali okehh..pi makan rmai2..

axim:yup mknn arab...kuah yg 2 tu jelah..tp sedap weyhh..haruss cuba..

sepul said...

ok boleh... aku setuju sangat. nanti hang set date.

Leez said...

Jom kita pi makang ramai2...
mak merembes tengok nasi tu....
lapor dah ni...

MOLY said...

dia nya lamb mandy, chicken mandy mmg sodap !! hari tu yg lily ngan family pergi amik 3 set mandy, sampaikan x cukup nasik siap tambah lagi sbb nasik dia sedapppp !!

beshhhhhhhh
mmg rekemen gi mamam kat sini
cuma poket nak kena tebal skit la
better gi reramai leh sharing
sbb mmg portion dia beso
:D

che'Burn@che'Qis said...

Sepul: kitorg xde hal..nnti roger blk!

ahkakLeez: saya pon dah rindu kat nasi dia..sedappppp!

Moly: xde hal la..kite tong2 la duet mkn sini nnti..huhu

Post a Comment

Back to Top