Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
3

KL Bird Park@Ikano - POPILLA - IKEA




Oleh kerana hubby masih lagi cuti sakit jadi banyaklah masa terluang kami. Kebetulan aku off masa tu, lepas settle fisio kat hospital, aku terus ajak hubby pegi jalan2 kt area Damansara. Plannya nak makan meatball je sebenanye..hehe..try survey movie kat cineplex tp xde plak citer yang beshh..Karate Kid tak kuar lagi. So kami pon jalan2 jelah buang masa. Ingat nak jumpa Nita yang kebetulan kerja kat Ikano tapi dier busy.
Sampai Ikano, ada pulak Pameran Burung @ Bird Park 2. Sebelum ni pernah nampak diorang wat promotion kat Jusco AU2. Tapi pameran ni agak besaarrr jugak & menarik! Siap ada ala2 mini zoo lagi..jom kita layannn.....

 



ni bulu burung2 ostrich


telur burung Kasawari - xdak isi dalam



ni telur burung Ostrich - ada isi total berat 1.4kg

telur burung Emu - hitam plak ekk..


yang ni kat dalam mini zoo..banyak gak burung2 yang pelik2..aku paling suka tengok Mandarin Duck..sangatla comel & cantik bulunya..


aku lupa lak ape nama dier..macam Bangau & kepalanya bole pusing 360deg!!


ni lahh dier mini zoo..admission free okehh..


crave for more???yeaahhh...

Da abes jalan2 kt Bird Park tu ternampak plak satu kiosk yg agak menarik makanannya..MEXICAN FOOD!! namanya POPILLA...macam best je kannn...nak try satu lahhh...




tu diahhh...aku try Taco


selamat mencuba!!!


macam2 ado..taco,burrito,nachos etc..



Last but not least lepas kami jalan2, berangan tengok deco kt Ikea tuhh kami terus menuju ke Ikea cafe..gambar di atas menerangkan segalanya...alhamdulillah kami KENYANG!! 

3 comments:

Mummy Zara Sofea said...

meatball meatball sdpnye..ni wat nkg ikea nie..huhu

sepul said...

wahh nama makanan Buritto itu sangat menarik.

che'Burn@che'Qis said...

dot:meatball mestila sedap!!kalu dtg ikea harusss makan ni..
sepul:hang xpenah try ke?opis nita dkat je ngan popilla nihh..

Post a Comment

Back to Top