Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
3

Shopping at Bandung Day 2-Pasar Baru, FO at Jln Riau & makan at Jln Cilaki

Day 2 bermula dengan sarapan pagi yg disediakan pihak hotel..simple jelah ada dua hidang nasi goreng & mee goreng....sayur goreng & roti bakar..teh & kopi as minuman panas..breakfast serve kat lobi hotel jek. Sempoiii...



hotel lobby...hubby kusyuk tengok citer upin-ipin..heheh

Kat luar hotel dah ramai peniaga2 menunggu..macam2 diorang jual,key-chain,barangan kulit,beg macam2 lagilah. Cian gak tengok diorang merayu soh beli..tp kami xbeli pon..kalu nak beli better tawar habis-habisan. Sekali lagi kami ke Pasar Baru. Actually sebelum tuh, kami nak ke Jln Palembang sbb Pak Tono kata sepanjang jalan tuh banyakkk jual perfume. Harganya lagi murah sebab diorang supplier ke kedai2 yg lain. Tapi malangnya kedai masih belum buka...enak tidur lagi agaknya..hehe


beli batik jawa untuk atok...banyakk sgt pilihan..nak beli sket je..

kat sini kami xbeli pon kebaya diorang..juz beli kemeja putih utk bapak2

best jugak rumah muslimah ni tau!diorang jual baju sepasang siap ada untuk budak kecik skali..
aku grab jubah sama corak ngan kemeja hubby..

Tujuan ke Pasar Baru untuk amik barang2 yang telah diorder & tunggu sekali member datang dari KL. Sheila & hubbynya datang 1 day late & balik pon lmbat sehari dari kitorg. Sheila nih supervisor gak kat TI sama cam aku. Kami rapat sebab sama2 interview & masuk keje dulu, itu cerita lebih 3tahun lepas.


ni lah Sheila & anaknya yg tomei..Ellyss Rihanna..


Tunggu punya tunggu sampai kaki pon dah tak larat nak jelajah pasar baru nih, kami berdua lepak ajelah smpai Sheila & family sampai. Pastu baru round lagi sekali bawak diorang bershopping. Then perut masing-masing dah berbunyi, Rihanna pon da meragam..kami decide nak kuar dari Pasar Baru & cuba nasi padang. Kata Pak Tono, ada 3 kedai nasi padang yg famous tapi yang paling mahal Restoran Garuda, yang sederhana Restoran Simpang Raya & yang murah tp masih bagus Restoran Sederhana Bintaro.




Habis makan, pak supir bawak kami pi kedai perfume. Ingat nak pi kt Jln Palembang, tapi on the way, nampak pulak Paris Perfume. Last2 borong terus kat sini..trip sebelum nih,kami ke In Parfum berdepan dengan Hotel Rinjani. This trip ramai pulak family yg kirim beli perfume,siap bagi botol original refill sekali.Pada kami, perfume kat sana tahan lama..lagipon sangatlah murah. Kat Paris Perfume, botol2 diorang pon menarik! Dalam bentuk pen pon ada..Habis berjuta-juta kat sini..hehe



kira-kira kerugian kat sini..heheh..harus mintak diskaun & free lagi perfume!


Oleh kerana dah kesuntukan masa, kami terus ke Jalan Riau untuk merayau ke sekitar-sekitar FO terdekat sampai lebam!!Bole tahan banyak jugak FO area sini..rasanya lebih meriah dari Jalan Dago. Antaranya Terminal Tas, The Summit, Heritage, Branded Outlet, Jonas Photo, Cascade & sebagainya..Yang aku sebut je sempat kami pegi, yang lain dah xlarat dong!




Dinner pulak kat Jalan Cilaki...kami tau makan kt sini from our beloved blogger friends Lily..siap jot-down nama kedai dari blog Lily sbb takut salah pegi. Nama kedainya HDL 293 Cilaki. Ramai Malaysian taktau lagi makan kat sini sbb mostly nampak local je..so those Malaysian yg nak ke Bandung, better gi sini sebab makanan kat sini mmg masyukkk & big portion. Harganya murahhh!!! Kami makan 5 lauk consist of sotong,ketam,sayur,ayam & ikan total semua skali around RM107 je. Sebenarnya ada order lagi satu lauk Kerang masak sos tiram tapi last minit waiter cakap kerang dah abes lak. Hubby keciwalah sbb mmg menu tu yg dia nak rasa sangat! Last2 lauk banyak tak habis smpai bagi supir bawak balik rumah.




kangkung hot plate spesel-siap ada telu puyuh,soton,udang

cumi goreng tepung dgn mayonaise

kepiting masak sos padang

bawal masak pedas

ayam goreng butter

penuh meja ngan makanan


Balik dengan kekenyangan & besok kena bangun pagi2 untuk ke Jakarta...

3 comments:

MenazChentaManez said...

sy baru balik Bandung...Jalan Riau tak sempat jalan habis..sebab keletihan sgt..jln Cilaki pun x pegi..Paris Van Java pun tak..tak puas la jalan kat sane..nak tanye la..antara Collector Perfume n Paris Parfum..yg mana lagi ok..ke same je kualiti nye..

Ayunk Hayukka said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga semua senantiasa di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakata dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh sahaja PM atau WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom gi bandung murah jer TERIMAKASIH :)

bercuti murah kat bandung said...

Salam..trip bajet ke bandung! 8) :tup
Jom pegi bandung only RM235 per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

Tentative Program
Day1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

Day4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

Hotel facilities:
-Aircond
-Free Hot spot / wifi
-TV cable
-Free Breakfast Buffet
-Hot & cold water
-Free parking

* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

transport facilities:
* bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

Service insya allah memuaskan
Your comfort is our priority


Term and condition :
*included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~235rm per person
kalau 4 pax~275rm per person
kalau 2pax~395rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact jika ada sebarang pertanyaan di :
email : touramanahbandung@yahoo.com
call : +62 88 12057848
whatsapp +62 838 2178 9103
bandung-indah.blogspot.com
facebook page : Bandung Amanah Tours & Transport

Post a Comment

Back to Top