Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
3

Food Explore at JB & Singapore

Salam kembali!!!Nak citer masa trip ke Singapore bulan lepas,citer lama dah tp saje nak share ngan korang. Bolehkannn..=P. Ekceli main reason kami balik JB nak pegi my friends wedding. Suhana ni pengapit aku masa kami kawen dulu...Anyway, Congratulations dear!!! Semoga kekal ke akhir hayat...

Dah alang-alang balik JB, kami pon plan nak masuk Singapore, jalan2 cari makan. Misi utama kami, SUP TULANG MERAH ngan MURTABAK SINGAPORE. KakLeez join kami skali selaku ketua rombongan sbb kami taktau jalan masuk Singapore ni..hehehe..dengan bantuan GPS & pengalaman KakLeez akhirnya sampai jugak kami. Yeeehaaa!!

Meh aku tunjuk gambaq makanan yg slurrrppssssss!!

lauk-pauk kt kenduri Sue mmg mabeles!!Siap ada nasi impit makan ngan serunding kelapa.
3-4 jenis air dihidang,macam2 jenis. Kuih-muih & dessert yg pelbagai!

Nice pelamin!!!macam ala2 cinderella pulak

me with Suhana

me with Kak Leez

Us at Merlion (tempat wajib kunjung bila smpai Spore)



ni dier sup tulang merah ngan mabelesssss...aduh kepingin sihhh!!!

bole order roti kalu nak cicah



hubby semangat makan...suka ye bang..nnti kita pi lagi yehh..

singgah kt Deen Tiga Rasa, Beach Road. Siap ada delivery service tau!! Kami siap tapau bawak balik. Kak Leez tapau mau bawak balik KL..alhamdulillah selamat sampai sana & elok dimakan sekeluarga.

lepas tuh,kami ke Mustafa Centre..saje singgah cuci mata. Kasi turun makanan dulu baru bole melantak murtabak pulak.

Restoran Zam-Zam ni kat Arab Street tau...ni kali pertama kami berdua pegi sini & merasa sendiri murtabak Singapore yg pure punya! Sebelum ni try beli kat pasar malam around KL jek...hihih

Murtabak Singapore in the making


order sekeping je share 3 org. Sedap!!



muka kenyang!!!!

Sepanjang berada kat JB, kami tinggal kt umah SIL, Kekna kt Pulai. Ni anak teruna diorang..dua2 nama Tuah...rindu ngan budak kecik ni 2org ni tau!!

Tuah Iznur Razin

Keesokan tengaharinya kami ke Kedai Makan Rahmat yg terkenal dengan Siakap Deep Fried. Kedai ni terletak di Kg Pasir Putih, Pasir Gudang. Dulu BIL penah bawak makan sini. Kitorg terus suka sbb kedainya betul-betul tepi laut, siakap pon fresh!!! Nak pegi sini pon dengan bantuan GPS jugak.

tu diahhh siakap goreng panas-panas..terliuq den tengok..

order gak udang goreng

sayur buncis ngan tempe goreng masak pedas...tempe kt sini mmg sedapp!

yang ni mmg wajib!!

Tuah xmo lepas pakai topi tu...huhuhuh

Okay,thats all for quick review on our trip to JB & Singapore!

3 comments:

Anonymous said...

terliur tengok sup tulang merah tu..gulp.. - Erna

che' burn said...

Erna aka Eninomes:-

Mmg terbaek beb! kalao ko mkn, konferm kuah dia akan bersepah kat mulut ko, kat pipi ko ngan kat hidung ko.

Papa-NtiQ said...

eh eh cakap pasal sup tulang merah nih saya baru jer upload pics kat blog saya SEMALAM masa makan di Singapore Beach Road Gardens Food Centre minggu lepas.

Sedapppp. Di malaysia nih JB jer yang femes tapi negeri2 lain kureng skit..nape yek?

Nanti jenguk yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan jer 100%tak der citer lain hehe kebanyakan nye di area JOHOR sebab maklum la orang JB.
Jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ TQ

Post a Comment

Back to Top