Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
3

Penantian berakhir sudah...



Ececehh..tajuk macam something serious jek kann..heheh..anyway cerita ni berlaku 29 April 2011 arituh bila Apple announce diorang akan launch I PAD 2 secara rasminya ke Malaysia!!yeayyyy!!! Ekceli aku xdelah gadget freak sangat tapi taktaulah napa mmg aku sangat tertarik dengan ipad2 nihh..berkobar2 kumpul duit & tunggu sampai ipad2 officially masuk Malaysia. And yes! on 29th April aritu buat pertama kalinya ipad2 dijual di semua pengedar apple (machines,mac store,dll)

Kebetulan pulak aku bercuti & masuk keje malam so pagi2 lagi dah bersiap nak pi beratur kat KLCC..heheh..kol 8 pagi aku smpai depan Machines & dah nampak rmai orang beratur..aku rase depan aku je dah dekat 90 orang kot..fuhhhh..bayangkan nak kena tunggu sampai kol 10 baru kedai bukak..gigihkan ajelahhh...

Tepat kol 10am, maka bukaklah kedai & semua orang dah xsaba nak pegang gadget terbaru masing2. Bukan bole serbu aje tau! Guard bagi masuk sket2 dulu..ikot line okehh...sementara nak tunggu turn tuh, diorang edarkan pamplet ipad2 include harga & eksesori skali. Senang nak budget & buat pilihan dulu. Lepas tuh, barulah diorang pi kt kitorang satu2 tanya nk spec yg mana satu. Sorang dibenarkan beli 2 unit saje. 

aku kena beratur kt sbrang kedai machines..



eksesori yg ada...must grab ipad smart cover

sesi mengagihkan kad...kalu kad tu abes,maknanya stok pon abesla!dengo citer ipad sold out within a day across all malaysia!! 

aku amik 2 unit but mine cuma kaler putih aje, yang hitam tuh Kak Nita punya..kirim skali sbb dier dtg lmbat sket so kalu nak beratur jauh ke blakang...

aiyakk gamba gegar pulak...ni pulak Kak Aliyyah..aku beratur belakang dier,bila berbual baru tahu kebetulan our hubby bekerja tempat yg sama & masing2 kenal pon...hahahah..what a small world!

saje amik gambo mamat nih sbb dier antara 20 orang terawal yg beratur & dapat goodies bag dari machines.
Diorang start berator kol 5.30am tau!!!

yesss...akhirnya tiba mase kami...

ni lah dier hubby Kak Aliyyah...sanggup lari jap dari opis beratoq skali..hubby aku tgh bizi nk pi family day kt Gambang naik bas..depa dua org nih naik keta sendri jek..menurut kata Kak Aliyyah nih, Naqib mmg suka kumpul gadget from mac..

haruss beli screen protector skali ye..mintak dier pasang terus

yeahhh tu diahh tersenyum bila dah dapat ipad2

inilah dier my IPAD 2...

pssttt: skarang ni asyiklah main games..macam2 games dah kitorg download..bukak butik,restoran,bakery..ishh macam2 lah!!jadi leka dibuatnya..hahaha! Papepon so far mmg kitorg sgt puas hati dengan ipad2 nih...such a convenient tablet that you can carry everywhere!

3 comments:

Yan said...

teringin gak lah. nampak gaya tercicir sikit. tp gigih nak beli ni.

@xiM said...

bestnyer.,.

che'Burn@che'Qis said...

Kak yan:beli jgnxbeli!
Azim:mmg best wok!!

Post a Comment

Back to Top