Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
4

Double celebration at Seoul Garden

This time nak cerita makan2 kat Seoul Garden for two weeks in a row!!Fuhhh memang nak meletopss perut makan kt sini. Makan steamboat ngan BBQ ala-ala korea nih memang best tau!!Sangat berbeza dengan kedai steamboat yg lain mcm Johny's etc. Yang best sebab ayam,daging,kambing,sotong semuanya diperap dulu dengan macam2 sos. Banyak sangat varieties!!Seafood yang ada pon bole tahan banyak gak...amik je selagi termampu nak makan. Pelbagai pilihan mee & nasi, ice-cream, ABC (buat sendiri yeh), sayur-sayuran, buah-buahan. Pendek kata makanlah sampai muntah..Pada aku,harganya setimpal dengan makanan yang dihidangkan cuma lately dah naik harga pulak.

Back to the story, first pergi celebrate besday ibu, my MIL. Sambut one day earlier sebab besoknya Ibu,Kekna & Tuah  nak berholiday ke Beijing pulak. Semua adik-beradik hubby turun KL dari JB untuk sambut sama-sama. Our 1st plan actually nak sambut kat Menara KL, ala restoran berputar tuhh..bila book cuma tinggal buffet untuk tea-time jek from 3.30pm-5.30pm. Sekepala diorang charge RM55. So kami book jelah dulu. Tiba masanya, mereka yg dari Seremban lambat sampai pulak,stuck kat jem. So change plan ke Seoul Garden, OU. Masa nih Taichi ada skali tau!! We a bit frustrated coz tak dapat naik Menara KL & merasai makanan sambil berputar2 tuh..Lain kali kita pegi ye Taichi!!

Tachi teruja makan kat sini..berpeluh-peluh!Katanya 1st time cuba makan camni..heheh

SG kt Midvalley da berpindah ke new wings LG Flr tau..betul-betul depan Aunties Anne


Kami tak sempat amik gambar pon sebab masing2 dah lapa...so NGAPP dulu!

tok ayah bersama cucu2nya

ABC buatan sendiri..nyumm..nyumm..taruk eskrem lagi mantop!

makcu with Tuah

besday girl yang dirai..hehe

perut semua da ketat so membazir beli whole cake, beli one slice dah cukup..



sesi menyuap cake

Abg Epit with Adam Thaqif

ada cerita disebalik tisu ini...agak gelojoh agaknya aku arituh sampai dua kali tumpahkan air. Abes jeans aku bau peach tea..hehehe..pekerga SG mula2 rajin siap mop lantai,kali kedua aku tumpahkan air dier bagi sebungkus tisu lap sendiri okeh!!


Tuah yg soh aku amik gambar lori dier..

Gambar kenangan..

Tuah jeles Pakcu main2 ngan Adam...hehehe..seronok tengok budak2 kecik nihh..
Kami bila lagi???? InsyaAllah rezeki dari Allah akan datang juga satu hari nanti...

next entry another celebration after one week....


4 comments:

Yan said...

Seronoknya celebrate reramai. Happy besday to yr mum..

Anonymous said...

are u sure midvalley?? mana ada seoul garden kat midvalley..

Anonymous said...

aah la mn ada..yg pindah kat new wing tu IOI Mall..mn ada kat mid valley..huhu

che'Burn@che'Qis said...

oppsss..sory2...ni kt OU...hahaha

Post a Comment

Back to Top