Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
5

Trip to Singapore-Last day



Besok paginya, lepas bersiap & sarapan pagi..kami teruskan perjalanan jalan2 sekitar Orchard Road..kalau tak silap,sepanjang Orchard road ni je ada lebih kurang 8-10 shopping mall..wow..banyak tol!!tapi yang baguss hampir kesemuanya boleh link melalui laluan bawah tanah..so senangla nak jalan-jalan..

Before that,kami mintak izin nak singgah pi Hard Rock Cafe beli souvenier..amik2 gamba & shopping sket pastu terus shoot ke Orchard Road. Aim seterusnya kami nak carik FM ngan t-shirt plak..nasib baik ada jual kat area Orchard Road gak..jomm layann..







Yeay!!sampai sudah di Orchard Road!!




inilahh ION Orchard..



not bad gak jalan2 kat sini..banyak kedai2 yg xpenah jumpa pon kt Malaysia.


Rubi Shoes



Cotton on shop- sale!sale!!

Kami just jalan-jalan cuci mata jelahh..ikotkan hati mmg banyakla yg berkenankan..tapi harusslahh kawal nafsu tuhh..hehe..sampai kedai Charles & Keith aku da xbole tahan..ingat da nak grab satu purse tapi last2 tak jadi plak..da balik baru nyesal tak amik..uarghhh..nasib baiklah Spore ni dekat je..lain kali bole pegi kali ye!



 kemudian kami pegi Lucky Plaza...kebetulan ari ahad tuh, off day untuk pekerja2 Filipina yg mostly keje
as maid kat sana. Masuk2 dalam memang macam dalam Pasar Filipina plak..hahaha..
Lucky Plaza ni macam ala2 Sungei Wang kt Malaysia..barang2 kt sini mmg murahhh especially sourvenier dier..so kalau nak carik sourvenier better carik kt sini je..banyak choice & murah!!

Ada pulak McFlurry Cereal kat sini..harussla try!!mmg bestt...

Abg Epit & Wife



Singgah jap pi kedai perfum,belikan untuk MIL ngan SIL..


Nampak ramaikan warga Filipina??heheh



Mereka bawak kami ke Restoran Ayam Bakar Ojojali...makanan kt restoran ni asal dr Indonesia sbb makanannya ala2 ayam penyet. Cuma ada dua je cawangan restoran ni selain kat Lucky Plaza,lagi satu kat Fork & Spoon.


 Jom layann menu yg ada...

Pink coconut for me- nyaman dechhh...
Alpokat juice- first time try..sedapp tp agak pekat..

hubby order Ayam Bakar Ojojali - nice..sedap banget!!

me order ikan susu bakar - layannn..cicah ngan sambal kicap,pergghhh..

so sapa2 nak cuba try Ayam Bakar Ojojali nih, bolela lawat ke http://www.ayambakarojojali.com/.

Oleh kerana Uncle Rahim ada kerja petang tuh,jadinya kami pon terpaksa beransur balik. Lepas singgah ke kedai beli t-shirt,kami pon terus gerak balik ke rumah.  Siap-siap barang dan gerak balik ke JB.

Alhamdulillah...walaupun singkat perjalanan ke Singapura tp kami still puas hati..kiranya da lepas gianla..sebab da lama sangat tak pegi sana..lepas nih insyaAllah kami nak pergi Universal Studio plak!!





5 comments:

Leez said...

memang merembess ayam penyet tu...
jom kita gi singapore lagi...

Jerung Rimba Putih said...

Banyak aktivi bleh buat kat sabah...
1st bleh pegi snorkle kat Pulau.. bayor pun murah je...
2nd bleh pegi kar Poring aka. Kolam air panas yg betul2 kat bawah kaki Gunung Kinabalu.. banyak sangat tempat bleh pegi...

Btw, bubuh ah chat box kat page.. senang nak reply....

Mummy Zara Sofea said...

lucky plaza, mm..mmg byk filipino...kt situ slalu g money chnger je la...orchrd rd the best!!!

mstfa cntre pun best, shoping kul 4pagi..hihi..

@xiM said...

tak sabar ni nak pi Universal Studio!

che'Burn@che'Qis said...

kakleez: fuuhh, mmg xpuas mkn ayam penyet kat ojobali tuh..meleleh air liur beb..haha

JerungRimbaPutih: erk..no komen.

MummyZara(dot): a'ah..ramai sgt filipino kat lucky plaza..pening kepala sbb pelik, sini singapore ke philipines..? haha

orchrd road mmg marvelesss..we like!!

mustafa centre plak mmg ALL IN ONE!! Mydin should follow them..huhu

Axim: denga citer, kalao nk gi Universal studio..jgn gi time skarg sebab xsemua games bukak..so rugi..itu org kate la..kami xsompek lak nk usha kat situ..dr jauh je..huhu

Post a Comment

Back to Top