Countries we have visited
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com
8

Kacang Pool Haji & Bukit Tinjau

Memperkenalkan...

 
kdai asal kt bomba Larkin

Branch baru kat KL

Brunch at  Kacang Pool Haji

Oleh kerana semalam (Sbtu, 6/2/10) keje masuk kol 2pm, so bolela aku bangun lmbat dari biasa..yahoo!! syiok abeslaaa..bangun2 je perot pon da lapaq..hmmm..nak makan ape ye??? Tetiba tringat lak hubby ada dpt sms dari Haji Kacang Pool pasal pembukaan cawangan baru dier kt KL. Sedap gak kalau pekena kacang pool nihh...

Okay, buat kawan2 yg xpenah dengar, Kacang Pool ni asalnya makanan Arab. Ia sebenanya kacang parang yang dimasak ngan rempah & dimakan skali ngan roti. Sape anak jati Johor@Singapore yg xpenah dengar pasal Kacang Pool nih mmg nak kena sekeh..heheh

Kat JB, ada satu kedai yg amat famous kt Medan Selera dekat ngan bomba Larkin. Pemiliknya Haji Kacang Pool. Kalau kami balik JB, memang xsah kalu xsinggah makan kt kdai dier. Kate org, salah satu tmpat 'wajib' pegi lar..Pastuh layan ABC Special skali. Fuhhh, memang terangkat!! FYI, kedai dier nih MB Johor pon suka makan tau!!

Jom nengok gambar Kacang pool ni camne..Hati2, air liur anda mungkin akan meleleh~lalala

ni la Kacang Pool..

Roti size XXL

dgn air minoman faveret hubby = Teh Ais..

So last time masa kitorg pergi mkn kat kdai dier yg kat jb, Haji ni bgtau yg dier akan bukak cawangan kt KL..area Damansara..wahhh..lagi syiok!! bolela kitorg g makan selalu..heheh..so kami berdua pon pegila carik branch baru dier ikut alamat yg dibagi. Taklah susah mana pon, dekat je ngan Ikea/The Curve. Terang2 tulis 'Kacang Pool Haji'. Kedainya pon nampak ekslusif..begitu jugak harganya ya! huhu Harga mark-up sketla sbb area kawasan elit kot..Kalu kt Larkin satu set dalam rm4++ jer.

dah xbole handle la tuh..

tempat masak dier..

menu dier..

kat area ni..tau x katne???

kat sini larr...huhu

dan kami juge~..

kalao korang bminat nk pegi..sila ke alamat ni ye:-
Kacang Pool Haji
D-G-07 Ritze Perdana,
No 5 Jln PJU 8/2,
Bandar Damansara (kat area Dmansara Perdana actually)
47820 Ptaling jaya
Slangor

Dinner at Bread&Olives,Lookout Point Ampang


Malamnya plak, kami bercadang nak pegi Bukit Tinjau kononnya nak meninjau la ape yang ada kt sana. Tapi jalan langsung taktau..kahkah..sib baik hubby ade! hubby pon mulakan pencarian dgn menanya kt orang sekeliling. Masa smpai tuh da kol 8lebey, punyela ramai orang!! betol la orang cakap, kalau nak dapat seat best, kite kena dtg awal..rugi..rugi..

Smpai2 je nak masuk kena bayar RM2/- utk parking kt bawah. Then, sesapa yg nak parking kt atas kena tambah lagi RM3/- (jockey parking). Kami decide parking kt bawah je..Jalan kaki sket naik tangga pi atas..berpeloh gak la~haha Pemandangan KL waktu malam dari Bukit Tinjau (LookOut Point) ni sangatla indah okehh!!! Memang patut la jadi salah satu tourist attraction. Mase kitorg dtg, ramai jugak tourist yg makan kt sini. Restoran2 yg ada pon mostly serve Western & Mediterranian food.

View from above..(gambar kureng skit~)

hubby soh senyum lebar2..tu yg nampak gigi sumer tuh~ciss..

cian..dia lapar gilos mase ni...

tu dia...'Flaming Roasted Quarter Chicken' (RM17/-)

kene tahan dia dlu sbb nk amik gambar..kalao x, memang dia dah sapu dlu la..haha

haa...ini mmg sgt sgt sgt sedaaaaaap!! 'Lamb Shank Briyani' (RM29/-)

Kami try carik seat paling tepi skali sbb view lg cantik+romantik la konon...tapi sumer da ada orang duduk. frust! So duduk jelah kat tengah2 but still bole enjoy the view. We decide to try Bread&Olives Cafe. Perut pon da sgt lapa mase tuhh..

Let's check out the menu, ada pizza..pasta..mediterranian dish..western etc..harga okeylahhh..Harga atas bukit..mahal skit la kot..huhu Hubby makan Flaming Roasted 1/4  Chicken, aku plak try Chef's recommendation Lamb Shank Briyani..both amik iced lemon tea for drinks.. 

itu dia..aksi ganas!! melapah tulang kambing..kusss semangat!..

hahaha...inilah hasilnya!!! korang ade mkn mcm ni x?? ohh hubbyku..

antara Cafe@Restaurant kat situ..

Boleh pilih nk mkn kat mane..ikot suka..

last but not least..our memorable picture together@LookOut Point..

Tips kalao nk mkn kat sini+nk view cantik..telepon diorng for booking/reservation = 012-9802241 (Bread&Olives Cafe)...kalao salah no phon, jgn salahkan aku ye..aku ikot no phon resit aje...more info, carik sendri kat website dier..JGN MALAS!!!

8 comments:

MOLY said...

qis .. lily tau sangat area tu. sbb dekat bebeno ngan umah kami la. hahaha !!

yea yea !! next time leh gi mamam kacang pool :D

tp x leh selalu .. kopak duit
huhu ~

che'Burn@che'Qis said...

hehehe..lorr yeke???nnti lehla kita lepaking sama2 kt cni ye!!

sepul said...

ooo damansara perdana ye. leh la try kot esok lusa ke. wehh awat mahai sangat harga makanan kat Look Out Point tuh?

che'Burn@che'Qis said...

sepul:ntah..taktaula nape mahal sgt..sumer restaurant kt situ nmpak cam ekslusif je..tu sbb mahal kot..tmpay tourist lak tuhh..

Anonymous said...

:)

Anonymous said...

Kedai pooll kat ritz dah tutup.....

Shieebebeh wiewiey gugu said...

Da tutup ke ??

faszly azly said...

Yeke

Post a Comment

Back to Top